1. Amb permís de la maria, això ho explicaré jo, el follet. Aquí veieu la reunió que vaig convocar al museu perquè tenia ganes que em fessin un altre conte… De seguida van començar a treure papers, pressupostos, calendaris, que si tomba, que si gira, … i jo amb ganes de que anessin al gra d’una vegada!

2.Finalment vaig poder xiuxiuejar a cau d’orella de la Sessi tota la història: com va ser que el Rei Jaume I vingués a Cardedeu, i com vaig embolicar la troca amb el pergamí… Quan la Sessi va tenir el text polit i endreçat (amb aquella salsa que hi posa ella) el vaig portar a la maria perquè comencés a distribuïr el text per les pàgines i gargotejar…

3. A la maria li costava fer-se la idea de com era Cardedeu a l’època medieval, i entre jo i en Ricard li havíem d’anar explicant tot fil per randa: el Rei era així, l’església llavors aixà, aquí hi havia un lledoner, allà un molí… i mica en mica i entre llapis i aquarel·les la cosa anava prenent forma i color…

4. El meu conte ja quasi estava! només faltaven uns retocs i correccions, però a mi els ordinadors em feien venir mooooolta soooon….

5. I per fi el conte va arribar a la impremta! No paraven de sortir conte i més contes d’aquella maquinota que feia tan soroll! Me’n vaig anar corrents a repartir-los per Cardedeu!!!