MARAKI EN BICICLETA

maraki en bicicleta és un projecte d’economia social i solidària que neix de la col·laboració entre maraki il·lustració i el col·lectiu A Cardedeu en bici i a peu.

El 2017 dissenyem unes alforges de cartró originals i emprenem el camí de produïr-les de manera local i sostenible i de crear un equip per poder desenvolupar tot el ventall de possibilitats que s’obren al relacionar bicicleta i il·lustració.

MARAKI IL·LUSTRACIÓ

maraki (diminutiu grec de maria) és maria vidal agulló

Va néixer el 1976 a Barcelona i allà va començar a fer els primers gargots i contes il·lustrats per a la seva fillola. Després d’uns quants anys mirant d’encaixar a les facultats de belles arts i filosofia, va ser acabant els estudis a Grècia on va redescobrir les ganes d’il·lustrar tot allò que se li posi pel davant, cosa que ha anat fent durant ja quasi vint anys.

A Cardedeu va tenir la sort de conèixer persones i personatges que l’han acompanyat tots aquests anys: el Follet Verdet, que li va encarregar que expliqués les seves històries en una sèrie de contes, la Nora i el jazz i els músics de la Botzina a qui últimament acompanya pintant en directe en escoles i teatres, i una criatura vinguda del planeta Mart que ha mirat d’obrir-li la ment tot Dibuixant el gènere.

Compagina la feina amb la criança de dos fills, fet que a part d’inspirar-la l’està ajudant a desenvolupar unes tècniques d’organització i gestió dels recursos molt més eficients.

Dibuixa amb llapis, ploma i tinta xinesa; acoloreix amb gouache i aquarel·la; combina, retoca i acaba les il·lustracions amb tècniques digitals, i ara tot just acaba de descobrir la serigrafia.

Li agrada treballar amb gent amb qui poder anar a fer un cafè, comentar la jugada, posar-se a la seva pell i mirar de fer visible la idea que l’altra persona cerca per al seu projecte.

Després d’anys de pedalar amb el col·lectiu “A Cardedeu en bici i a peu”, ha descobert en les alforges de cartró una manera de fer pujar les il·lustracions a dalt de la bici i portar-les a viatjar.

Mira de fer xarxa amb altres projectes de l’economia social i solidària perquè no en té prou amb intentar dibuixar móns millors, sinó que busca fer-los més reals cada dia.